BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

Pénzes Dóri

Pénzes Dóri

Tanár

Pénzes Dóri vagyok, a BeHappy lelkes tanára. Mindig is kutattam a leghatékonyabb tanulási-tanítási módszereket, ezért is választottam a BeHappy nyelviskolát, hiszen úgy érzem, itt a befektetett energiám sokkal nagyobb százalékban hasznosul a tanulók számára, mint egy hagyományos nyelvórákkal működő iskolában. Ez számomra a legfontosabb a szakmai életemben; ezért is választottam a nyelvtanári pályát, hogy egy olyan eszközhöz segíthessem hozzá az embereket, amely a 21. században nélkülözhetetlen. Szeretném, hogy a tanítványaim előtt is kinyíljon az a hatalmas világ, amely az angoltudás révén vált számomra hozzáférhetővé és élvezhetővé.

Az ELTE Bölcsészkarán szereztem angol- és spanyoltanári mesterszakos diplomát, a tanítási gyakorlat során pedig egy félévet az oktatási csodájáról híres Finnországban töltöttem, ahol volt alkalmam megfigyelni és a saját csoportomon kipróbálni egy olyan módszert, amelyben a tanulók önállóan haladtak a tananyaggal, a tanár pedig a háttérből segítette, támogatta őket, és egyengette az útjukat. Ez a szemlélet tökéletesen passzol a személyiségemhez és az ideális tanulási körülményekről alkotott képemhez, és ennek is köszönhető, hogy az alternatív oktatás irányába indultam el, miután megszereztem a diplomámat.

Hosszú út vezetett idáig, melynek során megérlelődött bennem ez a szemlélet. Már az egyetemi éveim alatt elkezdtem magántanítással foglalkozni, és több önkéntes program keretében is volt alkalmam tapasztalatot szerezni a tanításban. Többek között Spanyolországban tanítottam bevándorlókat, és hátrányos helyzetű barcelonai gyerekek napközis táborában is önkénteskedtem. Emellett részt vettem olyan továbbképzési kurzusokon, ahol innovatív nyelvoktatási módszereket ismertem meg. Több hetet / hónapot töltöttem angol és spanyol nyelvterületeken: az Egyesült Államokban, Angliában, Mexikóban, és Spanyolországban, ahol rengeteget megtudtam az általam tanított nyelvekhez tartozó kultúrákról. Az így szerzett tapasztalataimat igyekszem hasznosítani és átadni a tanulóknak a beszédfejlesztés órákon, ahol alkalmanként szívesen kipróbálok innovatív feladattípusokat is.

A nyelvtanulás sikerességéhez a belső motivációt tartom a legfontosabbnak, sőt, úgy vélem ez alapfeltétele egy nyelv elsajátításának. Ennek megtalálásához mindenki más-más úton juthat el, és érdemes kitartóan kísérletezni, hogy kitapasztaljuk a számunkra legmegfelelőbb módszereket. A legnagyobb örömmel tölt el, amikor valakit hozzásegíthetek ahhoz, hogy rátaláljon a saját belső motivációjára, ahogyan az több tanítványom esetén is megtörtént – volt, aki az angol nyelvű könyvek olvasására kapott rá, másokhoz a hobbijukkal kapcsolatos Youtube videókon keresztül jutott el az angoltanulási kedv, de ennél sokkal szélesebb a paletta.

Nyugodtan forduljatok hozzám ezzel és más nyelvtanulással kapcsolatos ügyben, szívesen állok rendelkezésetekre!