BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

Istenes Bea

Istenes Bea

Tanár

Istenes Bea vagyok, a BeHappy budai csapatának gyakornoka. Az ELTE angol-magyar osztatlan tanárképzésében veszek részt.

Sokáig nem tudtam pontosan, hogy mi szeretnék lenni, de abban biztos voltam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, és olyan tárgyakat akarok tanulni, amiket sosem unok meg,és már azáltal, hogy foglalkozom velük, motiválnak és lelkesítenek. Emiatt döntöttem végül úgy, hogy két szeretett középiskolai tantárgyamat, az angolt és a magyart szeretném tanítani.

Székesfehérváron jártam középiskolába, a Teleki Blanka Gimnázium nyelvi specializációs osztályába. Az angollal középiskola elején, kiskamaszként még hadilábon álltam, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a szórakozással és a hobbijaimmal is összeköthetem, és ezáltal gazdagítja a mindennapjaimat.Ekkor belevetettem magam a feliratos sorozatnézésbe, újraolvastam a kedvenc könyveimet eredetiben, és jó alaposan utánanéztem, hogy a zeneszámok, amiket korábban csak ímmel-ámmal értettem, miről is szólnak. Még a legzavarosabb és elvontabb dalszövegeket is értelmezni próbáltam, és rendszeresen tartottam karaoke-esteket egyedül és barátaimmal is.

16 éves korom óta dolgozom, voltam már teremőr, kormányhivatali adminisztrátor és gyerekeknek szóló rendezvényeken animátor is. Mindegyik munkahely tapasztaltabbá tett, de az angollal való foglalkozás és a tanítás az, ami a legtöbb emlékezetes percet és sikerélményt hozta számomra. A tanítás révén és az enyémtől akár teljesen eltérő érdeklődési körű vagy életszakaszban levő emberekkel  is megismerkedem, ami egyrészt kihívás, másrészt ezáltal tanulhatunk és szélesíthetjük a látókörünket a világról.