BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

Biró Erika

Biró Erika

Oktatásvezető

Biró Erika vagyok, a pesti BeHappy oktatásvezetője.

Gyerekkorom óta kiegészítette egymást az életemben a rajz és az angol szeretete. Szerencsémre tanulmányaim során egyikről sem kellett lemondanom: az egri Eszterházy Károly Főiskolán, majd a Szegedi Egyetemen végeztem Vizuális kultúra-és angol tanári szakpáron.

Az egyetem mellett önkénteskedtem Szegeden a Hallgatói Mentorprogramban, ahol megtapasztaltam, milyen a tanulókat egyénileg segíteni, milyen nehézségekkel küzdenek a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek a magyar oktatási rendszerben, hogy felcsatlakozzanak osztálytársaikhoz tanulmányi eredményeikben.

Angol szakosként mindig nagy álmom volt angol anyanyelvű közegben elsajátítani a nyelvet, ezért tanulmányaim alatt három hónapot dolgoztam az USA-ban egy New York melletti gyerektáborban. Leendő angoltanárként meghatározó volt ez az élmény számomra, saját bőrön tapasztalt kísérletként vizsgáltam nyelvtudásom fejlődését e pár hónap alatt. Életemben először teljesítményorientált keretek nélkül, közvetlen módon tapasztalhattam a nyelvtanulást.

Diploma után a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában tanítottam angolt 9-14 éveseknek Szegeden, majd ismét angol anyanyelvű közegbe vágytam. Ezúttal hosszabb időt, 3 és fél évet töltöttem Londonban, mielőtt a BeHappy Nyelviskolában megtaláltam azt a nyelvoktatási módszert, ami tapasztalataimnak s a nyelvoktatásról szóló elképzeléseimnek tökéletesen megfelel.