BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

Főoldal

 

Hol vagytok helyileg?

A BeHappy Nyelviskola Buda címe:

II. Kerület, Margit krt 62. 5. em. A Mammut áruháztól két percre találod.

A BeHappy  Nyelviskola Pest címe:

V. kerület, Pilvax köz 2. 3. em. A Ferenciek terétől két percre van.

Térkép

 

Mikor indulnak nálatok angol tanfolyamok?

Nálunk nincs fix tanfolyam indulás. Minden tanuló rugalmas időbeosztásban, személyre szabottan tanul. Ezért senkinek nem kell másokhoz alkalmazkodni. Bármelyik nap, bármelyik órában elkezdheted az angol tanulást.

 

Rugalmas időbeosztás? Ez mit jelent? Akkor jövök órára, amikor akarok?

A rugalmas időbeosztás ezt jelenti: szabadon kiválaszthatod, hogy mikor jössz tanulni. Lehet hogy ezen a héten hétfőn és szerdán jössz délután 14- 16 óráig, a következő héten viszont szombaton vagy vasárnap délelőtt. Ezt azért tudjuk így megoldani, mert nálunk havi bérlet rendszer van.

 

Havi bérlet? Úgy mint a konditeremben?

Pontosan! Havi bérlettel tudsz angol órákra járni, aminek van egy kezdési és egy lejárati dátuma. Ezen belül pedig te döntöd el, hogy mikor fér bele az idődbe az angol tanulás. A havi bérleted intenzitását is te választod meg. Logikus, hogy minél intenzívebben jössz, annál rövidebb idő alatt érheted el a célodat.

 

Ez a munkám miatt nagyon jó volna, mert össze- vissza időbeosztásban dolgozom. De ezt mégis hogy kell elképzelni? Nem is csoportban tanulok?

Nálunk nincsenek csoportok, mint egy hagyományos angol vagy német nyelvtanfolyamon. Minden tanuló a személyesen neki kidolgozott haladási programon tanul, a saját tempója szerint Ezért nem számít, hogy mikor jössz órára, hiszen nem kell alkalmazkodnod másokhoz, és mások sem alkalmazkodnak hozzád.

 

Azt mondjátok, hogy a módszeretek ötvözi a magántanár, a csoportos tanfolyam, és az önálló tanulás sikeres elemeit. Ezt hogy kell érteni?

A magántanár személyre szabottan foglalkozik veled. A csoportos nyelvtanfolyamon másokkal együtt gyakorolhatsz, az önálló tanulás része pedig azt jelenti, hogy a saját tempód szerint haladsz a tananyagban. A BeHappy-ben mind a hármat egyszerre megkapod.

 

Wow! És ez hogy néz ki a valóságban? 

Van egy bőséges nyitva tartásunk: hétköznap reggel 9- től este 9- ig, hétvégén délután 2- ig. Ebben a nyitva tartásban bármikor jöhetsz tanulni. Kapsz egy személyes haladási programot, amin a saját tempódban mész végig. Miközben a leírt programodon haladsz, vannak a tanulásnak önálló részei. Amikor tanárral kell gyakorolnod, akkor úgy segít neked, mint egy magántanár. A szóbeli gyakorlásokat részben a tanárral négyszemközt végzed, részben pedig csoportos beszélgetős órákon, ahol mindenki a te szinteden van.

 

Ezek szerint az sem számít, ha mondjuk nehéz a felfogásom, vagy gyorsabb vagyok a többieknél?

Egyik sem számít. Az angol vagy a német tanulása alatt nem kell stresszelned, hogy mások gyorsabbak vagy lassabbak-e nálad. Tőled függ, hogy mennyi idő alatt veszel át egy  nyelvleckét. A tanárok végig segítenek, motiválnak téged, és rendszeresen ki is kérdeznek. Nem tudsz „ellustulni”, és következetesen haladsz a célod felé.

 

Ha kihagyok néhány órát, mondjuk mert nyáron elmegyek két hétre nyaralni, akkor mi történik?

Onnan folytatod a nyelvtanulást, ahol abbahagytad. Ha mondjuk június 5- től július 5-ig érvényes a bérleted, és közben elmész egy hétre, arra kell törekedned, hogy a bérleteden lévő órákat a nyaralás előtt vagy után intenzívebben letanuld. Így nem vész el a befizetett pénzed, és nem veszítesz órákat. Ez egész évben érvényes. Nyáron emellett mindenkinek plusz egy héttel megtoldjuk a bérlete érvényességét. Ezért egy hosszabb nyaralás sem megy az angol vagy a német tanulás rovására.

 

Ez jól hangzik. Na és mennyibe kerül nálatok egy angol tanfolyam?

Az áraink középkategóriásak. Különböző tanfolyami csomagok közül választhatsz. Egy 60 perces óra díja 1500- 2500 Ft között van.  Minél többször jössz egy héten órára, annál nagyobb kedvezményt kapsz kedvezményes bérletcsomagjainkban.

 

Vannak plusz kedvezmények is?

Igen. Nyáron a nyári bérlet, télen a karácsonyi bérlet, az ajánlási kedvezmény, a családi kedvezmény, és az „Ugorj fejest a tanulásba” kedvezmény.

Bővebben a kedvezményekről

 

Kb mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul vagy németül?

Ez attól függ, hogy most hogy állsz az adott nyelvvel, és hogy mi a célod. Ez egy írásbeli és szóbeli szintfelmérőn pontosan kiderül.

Tovább a szintfelmérőre

 

Melyik nyelvvizsgára készítetek fel?

Az EURO és TELC nyelvvizsgára készítünk fel. Mi szakmai szempontból ezeket nyugodt szívvel ajánljuk. A TELC a tanulók körében nagyon népszerű. Mindkét nyelvvizsgát itthon is, és külföldön is elfogadják.

Bővebben az EURO és TELC nyelvvizsgákról

 

Mennyi idő alatt lehet eljutni “nulláról” a középfokú nyelvvizsgáig?

Ez függ a te egyéni képességeidtől, és a tanulás intenzitásától. Az biztos, hogy nem máról holnapra. Csodát nem tudunk tenni, és nem ígérjük, hogy 6 hét alatt eléred a középfokú nyelvvizsgát, vagy egyéb irreális célt. Egy átlagos képességű tanuló átlagos haladási ütemben kb 320- 350 óra alatt (heti 3×2 óra rendszerességgel kb 1 év 2 hónap)juthat el a középfokú szintre, ami a társalgási szinttel is egyenlő. Ez persze lehet több és kevesebb is. Nyelvérzék, tanulási képesség, és szorgalom függő.

 

Mennyire beszédcentrikusak az órák?

Minden tanfolyami leckének vannak szóbeli gyakorlatai, amit a tanárral végzel négyszemközt. Az angol és német tanfolyam része a csoportos beszélgetős óra is, ahol a te szintednek megfelelő csoportban szóban gyakorlod be azt, amit írásban már nagyon jól tudsz. Ez olyan, mint autóvezetés. Rutint szerzel benne.

 

Azt hallottam, hogy nálatok nincs házi feladat. Ez igaz?

Ez valóban így van. Mindent itt helyben tanulsz meg, és itt helyben is gyakorlod be: írásban, szóban és hanganyilag. Otthon már nem kell foglalkoznod az angollal, csak ha szeretnél. A plusz gyakorlás mindig mindenkinek jót tesz.

 

Kik a tanáraitok?

A tanáraink mindnyájan fiatalok és diplomások. Közvetlen, barátságos, szakmailag felkészült és következetes a csapat. Mind emberileg, mind szakmailag magasan van nálunk a léc.

Angol tanárok- budai csapat

Angol tanárok- pesti csapat

 

Anyanyelvi tanár is tanít nálatok?

Igen, középfokú szinttől a beszédes gyakorló órákat már anyanyelvi tanár tartja. Az anyanyelvi tanár segít neked abban, hogy jó legyen a kiejtésed, és gördülékenyen beszélj angolul.

 

Honnan tudjam, hogy a BeHappy egy nekem való tanfolyam?

Gyere be hozzánk egy ingyenes tájékoztatásra, ahol  Viki és Vera oktatásszervezőink minden kérdésedre válaszolnak. Előtte azonban ne felejts el időpontot egyeztetni!

Angol tanfolyam időpont egyeztetés- Kérdezz, mi válaszolunk!

 

Angol nyelviskola Budapest

A BeHappy azt jelenti, hogy „Légy boldog!”- mi azért választottuk ezt a nevet, mert tudjuk hogy az angol tudás örömöt és sikerélményt ad, tanulása pedig lehet könnyed és vidám, különösen akkor, ha az ember jó hangulatban, segítőkész tanárokkal, barátságos légkörben tanulhat.

A BeHappy Angol Nyelviskola 2005. év eleje óta működik, 2009. májusától nemcsak Pesten, hanem Budán is. Napfényes, vidám hangulatú tantermekben várjuk az angolul tanulni vágyókat.

Kezdő szinttől felsőfokig oktatjuk az angol nyelvet, programunk szakmailag jól kidolgozott. Mindkét budapesti helyszínünkön foglalkozunk lakossági és céges oktatással is. Iskolánkban felkészülhetsz alap- közép- és felsőfokú Euro és TELC nyelvvizsgákra.

Tanári csapatunk mindkét iskolában lelkes és szakmailag képzett angol tanárokból, egy anyanyelvi tanárból és a szakmai felügyeletet végző vezető tanárból áll. Oktatásszervezőink foglalkoznak a beíratással és az angol  tanfolyamokkal kapcsolatos szintfelméréssel és képzési tanácsadással.

Célunk, hogy mind szakmailag, mind emberileg olyan szolgáltatást nyújtsunk, amivel ki tudunk tűnni a nyelviskolák közül. Nálunk nem számít, hogy milyen képességekkel, időbeosztással rendelkezel.

A BeHappy Angol  Nyelviskola az a hely, ahol kötetlen időbeosztásban, egyéni haladási ütemben tanulhatsz angolul és németül!

Tanulóink között vannak a fiatalok és az idősebbek is, akik leggyakrabban azt a célt tűzik ki, hogy a diplomához, vagy egy jobb állás érdekében megszerezzék az angol nyelvvizsgát, aktív és használható nyelvtudást sajátítsanak el, hogy a nyelvtudásnak köszönhetően az élet minden területén jobban tudjanak érvényesülni.

Téged is bármikor szeretettel várunk angolul tanulni!

 

Angol nyelvtanfolyam Budapest

Munkahelyünkön elvárják tőlünk, hogy angolul beszéljünk, lehetőleg azonnal, és a diplomához is elengedhetetlen az angol nyelvvizsga. Manapság az aktív angol nyelvtudás az élet egyre több területén természetes követelménnyé válik. Rohanó hétköznapjaink, eltérő életmódunk, és képességeink pedig egyre inkább rákényszerítenek arra, hogy alternatív tanulási formákat próbáljunk ki.

Erre reagálva iskolánkban az angol nyelvtanfolyam nem hagyományos csoportos oktatási formára alapul. Nálunk nincs meghatározva, hogy mikor kell jönnöd tanulni. Te választhatod ki, hogy mikor és mennyit szeretnél az angollal foglalkozni.

A BeHappy Angol Nyelviskolában nincsenek fix csoportok, kötetlen időbeosztás szerint, egyéni haladási ütemben tanulhatsz. Ez azt jelenti, hogy sem haladásban, sem időbeosztásban nem kell másokhoz alkalmazkodnod.

Az angol nyelvtanfolyam során leckéről leckére haladva elsajátíthatod az egyes témakörök szintednek megfelelő szókincsét, és ezeket sok gyakorlással aktivizálhatod. Tanulsz új nyelvtani szerkezeteket is, amelyeket írásban és szóban, valamint angol hang-és videoanyagokon keresztül gyakorolsz, egészen addig, amíg profi nyelvhasználóvá válsz!

Az angol nyelvtanfolyamon külön hangsúlyt fektetünk a beszéd készségszintű fejlesztésére is. Szóbeli témakörökön és helyzetgyakorlatokon keresztül érjük el, hogy különböző életszerű szituációkban valóban tudd alkalmazni a nyelvet. Alapfokú szint végétől anyanyelvi tanárral gyakorolhatod a társalgást.

Célunk, hogy valóban a saját tempódban, a saját képességeidnek megfelelően tudj haladni, és lépésről lépésre sikerélményed legyen az angol tanfolyam során, és a tanfolyam végén elérd az általad kitűzött célt.

Ha nálunk tanulsz, és nemcsak célod van, hanem kitartásod is, akkor számodra nincs lehetetlen!

Szívesen segítünk Neked céljaid elérésében! 🙂

 

Angol tanfolyam – Angol tanulás

A BeHappy Angol Nyelviskola tanulói, sok esetben konkrét céllal, vágyakkal, de legtöbbször valamilyen problémával érkeztek hozzánk. Ha nem anyanyelvedként, vagy angol nyelvterületen szívod magadba a tudást, bizony számolni kell azzal, hogy az angol tanulás során problémák merülhetnek fel. Ezeket a problémákat, helyzeteket már jól ismerjük, és ezért megoldást is tudunk rá javasolni. Íme néhány, általad is talán jól ismert probléma:

 

Miért nem tudtam eddig megtanulni angolul?

“Iskolában „tanították” nekem az angolt, de máig nem sikerült rendesen megtanulnom. Minden évben új tanárt kaptam és más könyvből tanultam.”

A magyar közoktatásban valóban létezik ez a probléma. Tanárok jönnek-mennek, tankönyvek cserélődnek, és a diákok sodródnak a folyamatosan változó elvárások és tananyag útvesztőjében.  Emiatt sok diák csak meg akarja úszni az angol órákat, és valódi tudás nélkül lép ki a nagy betűs életbe. A BeHappy-ben ez másként történik.

Nálunk következetesen haladsz könyvről könyvre, azon belül pedig leckéről leckére, egy előre kidolgozott haladási program alapján. Az angol szintfelmérésen megállapítjuk, hogy pontosan milyen lépéseken kell átmenned, hogy következetesen és dinamikusan tudj haladni a nyelvtanulásban.

 

Nekem nincs nyelvérzékem, és emiatt örök kudarc számomra a angol nyelvtanulás.

Nincs mindenkinek ugyanolyan nyelvérzéke. Nálunk nem számít, ha neked lassabban megy az angol tanulás. Személyre szabott angol haladási programod alapján a saját ütemednek megfelelően tudsz haladni. Addig időzhetsz egy-egy résznél, ameddig szükséges. A gyakorlás során nem fogsz hátráltatni másokat, és téged sem frusztrál, ha mások gyorsabban haladnak nálad. A lényeg, hogy saját magadhoz képest fejlődj!

 

Az olvasott szöveget nagyjából értem, de nem merek megszólalni.

Ezzel a legtöbben így vannak. Sok gyakorlás útján tudod elérni, hogy folyékonyan beszélj angolul. Tanfolyamainkon minden leckénél van szóbeli gyakorlat, emellett kommunikációs órákon életszerű szituációkon keresztül gyakoroltatjuk az aktív nyelvhasználatot, és átvesszük a fontos angol szóbeli nyelvvizsga témaköröket is.

 

Jártam csoportos angol oktatásra, de a csoportban nem tudtam úgy haladni, ahogy szerettem volna. Sok órát elbuktam azzal, hogy nem tudtam megjelenni adott időpontban.

Csoportos angol nyelvtanfolyamokon előfordulhat, hogy nem vagy egy szinten a többi tanulóval, vagy egészen eltérő tempóban tudsz haladni. Nálunk egyéni haladási ütemben tanulhatsz, így nem kell másokhoz alkalmazkodnod. Ebben az angol nyelviskolában minden hétköznap 9:00- tól 21:00-ig, szombat- vasárnap pedig 14:00-ig jöhetsz tanulni. Az angol tanfolyam időpontjait variálhatod annak megfelelően, hogy mikor van szabadidőd.

 

Nem tetszett az angol tanfolyam közege.

A BeHappy-ben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nyelvtanulás során jól érezd magad. Ennek érdekében személyes kapcsolatra törekszünk tanulóinkkal. Tantermeink napfényesek, a hangulat barátságos, tanáraink lendületesen és lelkesen oktatnak. A BeHappy Angol Nyelviskola szakmai színvonala mellett a jó hangulatáról is híres!

 

Magántanárhoz jártam, de abbahagytam, mert drága volt, és csak heti egyszer találkoztunk. Nem éreztem hatékonynak.

Mi úgy gondoljuk, hogy az angol vagy a német tanulás akkor lehet hatékony, ha heti szinten legalább két alkalommal foglalkozol a nyelvvel. Áraink középkategóriásak és  kedvezőbbek, mintha magántanárhoz járnál.

 

Többször is nekifutottam az angol nyelvvizsgának, és mindig kevesen múlott, hogy átmentem.

Ha bejössz hozzánk egy írásbeli és szóbeli angol szintfelmérőre, megállapítjuk, hogy pontosak mik a hiányosságaid. Lehetséges, hogy bizonyos készségeid fejlesztésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Mivel minden angol nyelvvizsga más típusfeladatokat tartalmaz, megnézzük, hogy melyiket lenne érdemes legközelebb megpróbálnod.

 

Rövid idő alatt szeretném elérni a célomat, de sehol nem indul tanfolyam pont az én szintemen.

A BeHappy Angol Nyelviskolában bármikor elkezdheted az angol nyelvtanfolyamot, nem kell csoportindulásra várnod. A hét bármely napján, bármely órában a szintednek megfelelő haladási programon kezdheted az angol tanulást.

 

Angol nyelvvizsga

Angol tanfolyamunkon Euro és TELC angol nyelvvizsgára készítünk fel, kezdőtől a felsőfokig. Mindkét nyelvvizsga akkreditált, és három szinten tehető le.  Az államilag elismert Euro és TELC nyelvvizsga bizonyítványt diplomához és álláskereséshez is elfogadják.

A vizsgáknak létezik egynyelvű és kétnyelvű változata is.A vizsgázók egyszerre vesznek részt az angol szóbeli és írásbeli nyelvvizsgán. Angol nyelviskolánkban a nyelvvizsga felkészítés célirányosan történik, és a vizsga előtt 10 héttel indul el, heti 1 alkalommal 2 órában (1 óra 60 perces). A felkészítő órákon kifejezetten az Euro és az TELC nyelvvizsga típusfeladatait gyakoroljuk.

Nyelvvizsga felkészítésünk hatékonysága abban is rejlik, hogy csak akkor kezdjük el a célirányos gyakorlást, ha elértél egy bizonyos szintet. Csak akkor érdemes a nyelvvizsgára készülést elkezdeni,amikor megvannak hozzá a stabil alapjaid.

Ha nem Euro vagy TELC nyelvvizsgára szeretnél menni, akkor is tudunk Neked segíteni a felkészülésben.

Bővebben az Euro nyelvvizsgáról

Bővebben a TELC nyelvvizsgáról

Az angol nyelvvizsgáról általánosságban részletek itt.

 

Angol szóbeli

Az angol nyelvtudás akkor válik készséggé, ha a nyelvet valóban tudod is alkalmazni.

A mindennapi életben valóban arra van szükség, hogy gyakorlatias legyen a nyelvtudásod.  Ha nem tudsz beszélni, rengeteget lehetőségtől fosztod meg magadat. A szóbeli készséged pedig csak egy módon fejlesztheted: rengeteg gyakorlással!

Angol nyelviskolánkban a tananyagot írásban és hanganyag segítségével is gyakoroltatjuk.  Emellett kiemelt jelentősége van a szóbeli gyakorlásnak. Célja, hogy az addig tanult szókincset és nyelvtani anyagot addig használd, amíg nem válik automatikussá és folyékonnyá a nyelvtudásod.

Minden egyes tankönyvi leckéhez szóbeli gyakorlatok tartoznak, amiket a feladat jellegétől függően képek és játékos szituációk egészítenek ki. Ezek adnak támpontot és segítséget az angol szóbeli gyakorlatokhoz.

Angol nyelviskolánkban a szóbeli során a tanárra párban gyakorolsz, ezért nem kell izgulnod, hogy esetleg mit szólnak mások a teljesítményedhez. 🙂

Ha már jól mennek a tankönyvi lecke szóbeli gyakorlatai, csoportos szóbeli gyakorló órákon, a szintednek megfelelő kiscsoportban alkalmazhatod a nyelvet.

A szóbeli órákon kötetlenül, az addigi tudásodat felhasználva kommunikálhatsz. A szóbeli óra alatt mindig egy adott témát járunk körbe, szóbeli szituációkat játszunk el, és szókincsfejlesztő gyakorlatokat végzünk.

Alapfokú szint végétől a szóbeli gyakorló órákat angol anyanyelvi tanár tartja.

Várunk Téged is szeretettel angol nyelviskolánkba!

 

Angol nyelvi érettségi felkészítés

Angol nyelviskolánkban felkészülhetsz a középszintű és az emelt szintű érettségire is. Nagyon fontos, hogy az érettségi előtt időben gyere el hozzánk egy szintfelmérőre, hogy még legyen időd a szintednek megfelelő felkészülésre.

 

Néhány fontos tudnivaló az érettségi vizsgáról

Az angol nyelvi érettségit középszinten és emelt szinten lehet letenni. Mindkét szintű vizsga célja, hogy a vizsgázó valós nyelvi kompetenciáját tesztelje.

A vizsga mindkét szinten a 4 nyelvi alapkészséget méri, azaz az olvasott és hallott szöveg értést, a beszédkészséget és íráskészséget. Megfelelő szókincs, és az angol nyelv szerkezetének ismerete is szükséges.

A középszintű vizsga írásbeli (180 perc) és szóbeli (15 perc) részből áll. Az írásbeli vizsga részei az olvasott szöveg értést, a nyelvhelyességet, a hallott szöveg értést és az íráskészséget mérő feladatok. A szóbeli vizsga bemelegítő társalgásból, szituációs gyakorlatból, és önálló téma kifejtésből áll. A feladatok megoldásához csak az íráskészséget mérő feladatnál lehet nyomtatott szótárat használni.

Az emelt szintű vizsga egynyelvű, és 5 különálló vizsgarészből áll.

Az angol nyelvi kétszintű érettségiről további részleteket megtudhatsz itt.

Angol szintfelmérőre kérj időpontot itt!