BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

TELC alapfokú nyelvvizsga

A TELC – The European Language Certificates – a GmbH jogtulajdonában álló vizsgarendszer, amely angol nyelvvizsgája 2000 óta államilag elismert, felhasználható érettségihez, felvételihez, diplomakiadáshoz, munkavállaláshoz. Magyarországon már hét nyelvből lehet TELC vizsgát tenni, méghozzá 88 vizsgahelyen. A TELC szervez általános és nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamokat is. A TELC alapfokú nyelvvizsga, vagyis a B1 nyelvvizsga akkreditált nyelvvizsgának számít, Magyarországon évi 7 alkalommal mehetünk erre a nyelvvizsgára.

A TELC alapfokú nyelvvizsga két részből áll: írásbeli és szóbeli. Az írásbeli részt egy szövegértési teszt, egy nyelvtani, lexikai feladatsorból álló teszt és egy levélírási feladat képezi. A szóbeli vizsga is három részfeladatból áll. A TELC alapfokú nyelvvizsga mindig az írásbeli résszel kezdődik, ezt követi a szóbeli vizsga. A szóbeli vizsga két nagyobb részből áll: hallott szöveg értése és beszédkészség felmérése. Mindkét blokk három-három feladatból tevődik össze. A beszédkészség vizsgarészen egyszerre két vizsgázó van, a felkészülésre is van idő, ami 20 perc. A beszédkészség egy rövid bemutatkozással kezdődik, ami után szövegek és képek alapján egy témáról vitatkoznak a vizsgázók.

A TELC alapfokú nyelvvizsga összpontszáma 300. A sikeres vizsgához az összpontszám 60%-át kell elérned mindkét vizsgarészen, az alapvizsgánál azt is figyelembe veszik, hogy az egyes vizsgarészek minimum 40 százalékosak legyenek. Az írásbeli rész egyébként önmagában 90 perces, az olvasott szövegértésre 75 pontot lehet kapni (feladatonként 25), a nyelvtani részre pedig 30 pontot (feladatonként 15 pont). A levél 30 perc alatt kell, hogy elkészüljön, maximum 45 pontot ér. A hallott szöveg értése is 75 pont (25-25 pont feladatonként), a beszédkészség pedig körülbelül 15 percig tart és itt is 75 pontot lehet gyűjteni a három feladattal.

Jó felkészülést, és sok sikert mindenkinek!

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

ONLINE SZINTFELMÉRŐ

Angol nyelvtanfolyam rugalmas órarenddel

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

Az angol szintfelmérő célja, hogy megmutassa szókincsbeli, szövegértési és nyelvtani készségeidet.

KITÖLTÖM >>