BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Tanulj angolul blogokkal

Az angol nyelvtanulás nem egyszerű feladat, de szerencsére ma már számos új, innovatív tanulási megoldás és persze tananyagforrás is rendelkezésünkre áll. A tanulást angol blogokkal például egészen megkönnyíthetjük, ráadásul a kínálat is egészen széles. Megtalálhatunk ugyanis kifejezetten angol, de kétnyelvű magyar-angol blogokat is, amik hozzájárulhatnak nyelvismeretünk fejlesztéséhez. Az alábbiakban ezzel a témával foglalkozunk részletesebben.

Idegen nyelvű angol blogok

A kifejezetten és csak idegen nyelven íródott angol blogok rendkívül gyorsan fejleszthetik szókincsünket, értő olvasásunkat és nyelvtanunkat is, de ehhez persze sok idő és kitartás is szükséges, hiszen ha valamit nem értünk meg elsőre annak érdemes utánajárni nyelvtankönyvekben, szótárakban. Az angol nyelvtanfolyamok online felültekre költözése e téren még nagyobb segítségünkre lehet, hiszen még könnyebbé tehetik a nyelvi sajátosságok tanulását.

Az alábbi blogok tanulmányozása, olvasgatása mindenképp hasznos időtöltés lehet bárki számára:

ESL Hip Hop

EZ a blog a hip hop zenét és a hozzá társuló laza stílust kedvelők számára lehet ajánlott. A hip hop művészek ugyanis kifejezetten jó nyelvismerettel rendelkeznek, amit a blogbejegyzésekben jól lehet hasznosítani, mivel rengeteg nyelvtani szerkezet ismerhető meg a különböző dalokból. A legtöbb poszt szókincslistákat, videókat és képeket is tartalmaz.

Espresso English

Ezen az angol blogon a bejegyzések könnyen érthetőek, sok képet tartalmaznak és a kulcsszavak ki vannak emelve. Rengeteg féle téma közül válogathatunk, így biztos találunk olyat, ami megfelel érdeklődési körünknek. Az Espresso English legfőképpen kezdőknek és középhaladóknak lehet ajánlott

Real Life for English

A Real Life for English egy átfogó weboldal, mely kezdők, középhaladók és magasabb szintű nyelvtudással rendelkezők számára is hasznos és szórakoztató tartalommal tud szolgálni. Minden poszt kisebb részekből tevődik össze, a mondatok többnyire rövidek és lényegre törőek. Különböző kategóriák közül is válogathatsz, például: hatékony tanulási tippek, nyelvtan, szleng.

Fluent in 3 months

A Fluent in 3 months blog az egyik legnagyobb nyelvtanulós blog, amely nagyon inspiráló, díjnyertes, rengeteg nyelvvel és anyaggal.

Italki

Az Italki blog az egyik legfontosabb és ezzel egyetemben sokszor a legproblémásabb nyelvtanulási területre, a beszédre összpontosít. Ehhez számos hanganyagot és persze szöveget is találhatunk a honlapjukon és gyakorlatilag sohasem fogyhatunk ki az új tananyagokból.

Breaking News English

Ezt az oldalt már haladóbb tanulóknak érdemes látogatniuk. Bele lehet mélyedni egy-egy érdekes hírbe, de az is nagyon hasznos tud lenni, ha mindössze egyszerű hírfogyasztóként egymás után olvassuk a híreket és közben megpróbáljuk megérteni a lényeget.

Britishcouncil

A Britishcouncil egy kihagyhatatlan forrás, profi anyagokkal a teljesen kezdőtől az abszolút felsőfokig. Tanulási segédletek, feladatlapok, videók, tesztek egyaránt megtalálhatók rajta, így mindenképp érdemes böngészgetni a tananyagokat.

Kétnyelvű angol blogok

Amennyiben még csak ismerkedünk az angol nyelvvel és bizonytalanul mozgunk az idegennyelvek labirintusában, akkor mindenképp érdemes a két nyelvű blogok felkeresése. Ezeken az oldalakon nagyszerűen levezetik magyarul is az angol nyelvi elemeket és szókapcsolatokat. Miután ezek segítségével már sikerült egy stabil szintet elsajátítanunk, akkor nyugodt szívvel kezdhetjük el tanulmányozni a kizárólag angol nyelvű blogokat is.

Összegezve:

Az angol blogok tehát hathatós segítséget nyújthatnak a szigetország nyelvezetének elsajátításban. Ehhez ráadásul nem kell profinak, sőt még középhaladónak sem lennünk, hiszen már az egészen kezdők is boldogulhatnak a blogok értelmezésével, ha rendelkeznek kellő kitartással és szorgalommal.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>