BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Milyen szintű most a nyelvtudásod?

Az Európi Tanács még 2001-ben nyilvánította szeptember 26-át a Nyelvek Európai Napjának. Ezzel szerették volna hangsúlyozni a nyelvtanulás fontosságát az országokban. Pár éve készült is egy statisztika, hogy az EU-n belül mely országokban hány idegen nyelvet beszélnek az emberek. Ebben szinte az utolsó vagyunk, hiszen Magyarország hátulról a harmadik helyet foglalja el. Nálunk csak az Egyesült Királyságban és Romániában beszélnek kevesebben idegen nyelvet. Míg a briteknél ez nem meglepő, hiszen az angollal bárhol elboldogulnak, addig a szomszédos országban ez már szomorúbb adat.

Magyarországon a 25-64 éves korosztály körében alig 29 százalék beszél egy idegen nyelvet, 11 százalékuk kettőn is megérteti magát és alig 2,7 százalék ismer három vagy annál többet. Éppen ezért továbbra is fontos lenne, hogy időt és energiát fektessünk a nyelvtanulásba.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen szintű most a nyelvtudásod.

Nyelvismereti szintek

A Közös Európai Referenciakeret határozza meg, hogy egyes szinteken milyen képességgel kell rendelkeznie a nyelvtanulónak.

A1 – Minimumszint

A minimum nyelvszinten meg kell tudni érteni és használni kell a mindennapokban szükséges alapkifejezéseket. A használója be tudja magát mutatni másoknak, el tudja mondani, hogy hol lakik és kiket ismer. Lassan és érhetően beszélő társsal pedig képes alapszinten kommunikálni.

A2 – Alapszint

Itt már képesnek kell lenni egyszerűbb mondatokat és kifejezéseket használni, amelyeket a hétköznapi élet során alkalmaz. Tudni kell vásárolni, lakóhelyről, munkáról vagy éppen a családról mesélni.

B1 – Küszöbszint

A küszöbszinten a nyelvhasználó képes egyszerű és összefüggő szöveget alkotni és megértetni magát egy-egy általánosabb témakörben. Képes beszélgetést folytatni múltbeli eseményekről, álmokról és tervekről, illetve meg tudja indokolni döntéseit, véleményt tud formálni. Ez az alapfokú nyelvvizsga szintje.

B2 – Középszint

Középszinten meg kell tudni érteni nehezebb és összetettebb szövegeket, azokat össze tudja foglalni és véleményt tud róla nyilvánítani. Képes saját szakterületéről mélyebb beszélgetést folytatni. Nagyobb akadályok nélkül kommunikál és sokféle témakörben megérteti magát, előnyöket és hátrányokat is meg tud nevezni. Ez a középfokú nyelvismeret szintje.

C1 – Haladó

A haladó szinten már megérti a hosszú és összetett szövegeket akár egy beszélgetés során vagy a tévében. Felismeri a mögöttes jelentéstartalmakat, folyékonyan és spontán módon kommunikál. Az adott nyelvet hatékonyan és rugalmasan használja, nem okoz neki gondot szinte semmilyen témakörben való elmélyedés sem. Ez a felsőfokú nyelvvizsga szintje.

Angol szintfelmérő online

Ahhoz, hogy megtudd, hogy melyik csoportba tartozol, tölts ki egy online angol szintfelmérőt nálunk! Ennek segítségével megállapítható, hogy milyen szinten van most a nyelvtudásod, mennyi szükséges még a kitűzött cél eléréséhez.

Összegezve:

A nyelvismeret tehát nem csak külföldön fontos. A legtöbb munkahelyen elvárják az angol vagy német nyelv ismeretét. Ha még nem biztos a tudás, akkor érdemes beiratkozni egy tanfolyamra, ahol könnyedén szintre lehet hozni magunkat. Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy hol tartunk, érdemes kitölteni egy szintfelmérő tesztet, amelynek segítségével kiderül, hogy mennyire vagyunk még attól a bizonyos nyelvvizsgától.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>