BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Hogyan írjunk angolul baráti levelet?

Vajon, hogyan kell levelet írni angolul? Ez nem csak azért fontos, mert akár a mindennapok során is szükségünk lehet rá, hanem azért is, mert a nyelvvizsgán is kérni fogják ezt a tudást. Vannak azonban fontosabb szabályok, amiket ismerni kell. A hasznos kifejezések mellett több kulcsszót is érdemes megjegyezni, amelyekkel könnyebben írjuk meg az említett levelet.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan írjunk angolul baráti levelet!

Fontosabb szabályok levélíráskor

A levelet a jobb felső sarokban kezdjük, ahova fel kell írni a mi saját címünket. Ez alá kerül a dátum, amelyet nap és hónap sorrendben szükséges feltüntetni. A harmadik lépés a bevezetés elkészítése. Ide érdemes leírni az okot, amiért küldöd a levelet és azt is megemlítheted, hogyan érzed magad az aktuális pillanatban. A tartalom vége után pedig írd meg a befejezést és az elköszönést.

Formai szabályok

Az egyik legfontosabb pont, hogy a megszólítás után nem felkiáltó jel kerül, hanem vesszőt kell tenni. Ez után pedig kis betűvel kezdjük megírni a bevezetést. A hivatalos levelekkel ellentétben itt szabad összevont alakokat használni, főleg, ha jól ismered az adott személyt. A befejezésnél, ha nem egy közeli hozzátartozóról van szó, akkor nem érdemes túlzottan személyeskedő hangvételt használni. Egyszerűen kívánj sok szerencsét és már végeztél is.

Mi kerül a tárgyalás részbe?

Mivel baráti levélről van szó, így csupán írd azt, ami jól esik és amit közölni szeretnél a címzettel. Ez függ többek között a kapcsolat jellegétől, minőségétől és mélységétől is. Bátran írj lazább és könnyedebb stílusban, neked kell tudnod, hogy mik a határok ezzel kapcsolatban.

Mi kell a baráti levél megírásához?

Talán a legfontosabb az angol nyelv ismerete. Ahhoz, hogy meg tudj fogalmazni még akár egy egyszerűbb változatot is, egy minimális tudásra szükséged lesz. Nem kell komplikált dolgokra gondolni, hiszen az internet segítségével ma már szinte bármi elkészíthető.

Online akarok tanulni

Ha megfogalmazódott benned a kérdés, hogy online akarok tanulni angolul, akkor itt az ideje lehetőségek után kutatni. Ha nem csak levelet szeretnél írni, hanem beszélni is megtanulnál, válogass a tanfolyamjaink közül. Amennyiben egyéni tempóban fejlődnél, lehetőséged van magánórákat is vásárolni, amellyel még gördülékenyebben sajátíthatod el az angol nyelv ismereteit. Egy ingyenes szintfelmérőt követően beosztunk a megfelelő csoportba vagy segítünk kiválasztani a megfelelő tanárt a számodra.

Összegezve:

Egy angol baráti levél megírásához szükség van pár szabály betartásához. Fontos, hogy hova írod a címed, a dátumot, hogy mivel indítod és zárod a fogalmazásodat. Ahhoz azonban, hogy ezt el tudd készíteni, szükséged lesz egy minimális nyelvtudásra. Meg kell, hogy fogalmazódjon benned, hogy online akarok tanulni. Ehhez nyelviskolánk több segítséget is tud nyújtani. Akár csoportban szeretnél fejlődni, akár egyéni tempóban haladnál, nálunk mindegyikre van lehetőséged.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>