BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Hivatalos levelezés angolul: erre figyelj íráskor

Egy hivatalos levél megírása angol nyelven nem egyszerű. Számos kisebb és nagyobb dologra kell odafigyelned, amelyeknek segítségével már sokkal könnyebb dolgod lesz. Az angol hivatalos levelek és emailek a leggyakrabban használt kommunikációs formáknak számítanak. Ahhoz azonban, hogy ne okozzon gondot ezek elkészítése, összeállítottunk egy útmutatót.

Ebből a cikkből kiderül, mire figyelj angol levél írásakor.

Hivatalos levélforma

Bár sokan gondolják, hogy a levelek ideje már leáldozott, ám még mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Természetesen manapság inkább az emailekre terelődött a hangsúly, ám ezeket sem kell sokkal másabb formában elkészíteni. A hivatalos levél a mai napig sok helyen használt és elvárt, így érdemes odafigyelni a formai követelményekre és a használt kifejezésekre. Felülre kerül a feladó és a cím, a másik oldalra pedig a címzett neve és lakhelye. A megszólítás után vesszőt kell tenni, majd egy következő sorban kisbetűvel szükséges megkezdeni a hivatalos levél tartalmi részét. A dátum jobbra zártan íródjon a levél küldőjének címe alá. A sorrend más, mint a nálunk megszokott, hiszen itt nap, hónap és év kerül egymás mellé.

Különbség a levél és az email között

Pár apróbb különbség van a két kommunikációs forma között. Az emailben például nem szükséges a saját címedet részletesen feltüntetni. Továbbá nem kell figyelned a dátumozásra, hiszen ezt az email kezelő szoftver automatikus elvégzi a számodra. Nem szabad azonban egyik esetben sem összevont alakokat használni, a hivatalos levél és az email kapcsán sem. A barátias hangvételt tartogasd meg az ismerősöknek, itt inkább írd ki teljes egészében az alakokat. A hivatalos hangvétel nagyon fontos, hiszen nem tudhatod, hogy a másik oldalon ki az ügyintéző fél. Ha az ő levele már kevésbé hivatalos, akkor nyugodtan használhatsz már te is könnyedebb hangnemet a továbbiak során.

Online tanulás angolul

Az online tanulás angolul folyamata rém egyszerű. Nem csak időt, hanem energiát és pénzt is spórolhatsz, ha a neten böngészel a különböző tesztek és feladatok között. Ahhoz, hogy jól meg tudj írni egy hivatalos levelet, nyelvtanulásra van szükséged.

Hol tudok online tanulni angolul?

Erre számos lehetőséged van, hiszen a modern kor vívmányainak köszönhetően az egész világ rendelkezésedre áll. Az internet segítségével kutathatsz, de akár velünk is készülhetsz az angol nyelvvizsgádra. Segítünk fejlődni csoportban, vagy akár magántanárral egyaránt. Egy ingyenes szintfelmérő tesztet követően beosztunk a megfelelő csapatba, vagy kiválaszthatod a saját segítődet is.

Összegezve:

A hivatalos angol levelek esetén van pár apróság amire oda kell figyelned. Bár azt hiheted, hogy manapság már nem írnak ilyeneket, nagyot tévedsz. Az emailek előretörésével ugyanis újra előtérbe került ez a hivatalos formula. Az írásakor fontos odafigyelni a címzésre, a dátumra, a megszólításra és a hangvételre. Ahhoz, hogy ezt jól megtehesd, angol nyelvismeretre van szükséged. Ezt megteheted nálunk, hiszen akár csoportban, akár magántanárnál is felkészülhetsz a nyelvvizsgádra.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>