BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Angolul a világ körül – országok, ahol az angol a hivatalos nyelv

Azt már tudjuk, hogy az angol jelenleg világnyelv. Ez a világ második legtöbbek által beszélt nyelve, amely 2020-ban 70 országban hivatalos nyelv. Szinte bárhova mehetünk, ha tudunk angolul, hiszen mindenhol megértik a világon. Az emberek nagy százaléka nem csak a turizmus miatt tud valamilyen mértékben angolul, hanem azért is, mert nap, mint nap ezt hallgatjuk a médiában is. A moziban, a tévében, a zenei világban, de még a világhálón is napi szinten használjuk az angol nyelvet.

Ebből a cikkből kiderül, hol számít hivatalos nyelvnek az angol, hogyan tanulhatunk meg gyorsan és hatékonyan ezen a nyelven.

Az angol, mint világnyelv

A világnyelv fogalma igen lényegessé vált az elmúlt évtizedekben. A tömegkommunikáció korában, amikor napi szinten fejlődik a tudomány, fontos, hogy megértsük a számítógépek nyelvét, ami szintén az angol. Ez az a nyelv, amely az egyik legkönnyebben megtanulható a világon. Egyszerű és könnyű, szinte bárhol fejleszthető a tudásunk. Egyszerűsége tagadhatatlan, hiszen nem csak gyorsan elsajátítható, hanem a megértése sem nagy ördöngösség. Talán egyedül a beszédet tart tovább megtanulni, de angol környezetben még ez is szélsebesen megvalósítható.

Hol számít hivatalos nyelvnek az angol?

Azt tudjuk, hogy Angliában, az Amerikai Egyesült Államokban és Ausztráliában hivatalos nyelvnek számít. De hol beszélik még sokan az angolt? Nem meglepő módon Kanadában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában szintén napi szinten több millióan használják. Emellett vannak országok, ahol többnyelvűség van, mint például Svájc, ahol az egyik hivatalos nyelv a német és az olasz mellett az angol. Amennyiben kedveled a mediterrán országokat és az angolon kívül mást nem ismersz, akkor neked a Bahamákra, Fiji-re, Barbadosra vagy éppen Máltára érdemes inkább utaznod. Ezeken a helyeken szintén szívesen fogadják az ezen a nyelven beszélő turistákat.

Tanulj angolul online!

Angolul tanulni tehát egyszerű és gyors folyamat. Azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy nem elég egyszer elsajátítani a tudást. Azt használni és fejleszteni kell, hogy ne felejtsük el azt.

Hol tanulhatok angolul online?

Nálunk a nyelviskolában lehetőséged van angolul online tanulni. Vannak tanfolyamok, amelyeket a csoportban tanulni vágyók számára tartunk, de lehetőséged van akár magántartárt is fogadni. Az ingyenes szintfelmérőnk kitöltése után tudni fogod, hogy milyen szinten van a tudásod. Ezt követően be tudunk osztani a megfelelő szintű tanfolyamra, vagy el tudod kezdeni az adott szinten való felkészülést valamelyik tanárunkkal

Összegezve:

Az angol tehát ma már világnyelvnek számít. Szinte bárhová utazhatunk, ha meg tudjuk magunkat értetni angolul. Hivatalos nyelvnek számít többek között Amerikában, Angliában, Kanadában, a Bahamákon vagy éppen a többnyelvűnek számító Svájcban. Ahhoz azonban, hogy bátran szálljunk gépre és repüljünk el ezekbe a térségekbe, nyelvtudásra van szükség. Angolul online tanulni bárhonnan lehet, akár otthonról, akár egy tanfolyamon való részvétellel, de még magántanár segítségével is. A nyelviskolánk számos segítséget nyújthat abban, hogy a megfelelő szintre juttasd az ismeretedet.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>