BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Angol tanulás otthonról

home-photography-courses-female-studentSokszor sokan kérdezik tőlünk, hogyan tudnának a sulin kívül gyakorolni esténként otthon, vagy lopott percekben a munkahelyen. Könnyített olvasmányokat ajánlunk, sorozatokat felirattal, szókártyákat vagy különféle könyveket. Na meg ott az Internet… feladatok és gyakorló oldalak ezrei várnak rátok! Viszont azt mind tudjuk, hogy kutakodással mennyi időt el lehet tölteni a neten, és a vége sokszor bosszankodás, hisz használhatatlan oldalakból is van bőven. Ezért úgy döntöttem, összegyűjtök Nektek néhányat a kedvenceimből. Szemezgessetek belőle és szívesen várom a visszajelzéseket, hogy melyik jött be a legjobban!

A hírek kedvelőinek 

Írott és hallott szövegértéshez javaslom: http://www.newsinlevels.com/. Minden nap három szinten kerülnek fel érdekes hírek a nagyvilágból. Az adott szintnek megfelelően egyszerűsítenek a szövegen, valamint a legfontosabb szavakat kiemelik és a szöveg végén definícióval együtt megtalálod. Egyes hírekhez rövid videó is tartozik, így a hallásértést is tudod gyakorolni. Egy másik remek oldal pedig a  http://www.breakingnewsenglish.com/ ami a teljesen kezdőtől 6 különböző szinten kínál cikkeket kétnaponta frissülő tartalommal. Ha nem mernél még a Times-sal próbálkozni, ez a két oldal a nyerő választás.

Játékos gyakorlóknak

 Akár egyedül, akár a gyerekkel, vagy egy barátoddal gyakorolnál, szuper kikapcsolódás azhttp://en.akinator.com/ . Az Akinator egy gin, aki birtokában van az Internet minden tudásának. Tedd próbára! Gondolj egy híres emberre, az Akinator kérdéseket tesz fel, hogy kitalálja, ki van a fejedben. Vigyázz, nagyon okos! Nekem még csak egyszer sikerült legyőznöm. Bónusz, hogy észre sem veszed játék közben, hogy milyen sok szót tanulsz és gyakorlod a helyes kérdésfeltevést. Az Akinator függőséget okoz, de szerencsére elérhető okos telefonra is applikációként.

Mindenevőknek 

Bármilyen készséget is szeretnél gyakorolni, a http://www.rong-chang.com/ oldalán mindre találsz gyakorló feladatot. A rong chang nem csupán egy gyakorló oldalt, hanem adatbázis is. A bal oldalon válaszd ki, mit szeretnél gyakorolni, és további hasznos oldalakra irányít. Megtalálod itt a legnépszerűbb online játékokat, podcastokat, újságokat, hanganyagokat stb. Egy másik kedvencem pedig a http://learnenglish.britishcouncil.org/ . Mivel a nagyhírű British Council oldaláról van szó, nagyon profi tartalommal bír ez is!

Hallgatózáshoz

Ha a hallásértésed szeretnéd fejleszteni, két oldalt javaslok. Az egyik a http://www.bbc.co.uk/radio/ ami a BBC rádió hivatalos oldala. Akár a politika, a történelem vagy a zene érdekel, itt találsz kedvedre valót! Csak bátrabbaknak ajánlom, mert itt sajnos csak egyes anyagok érhetők el feliratozva. A másik favorit a http://www.ted.com/ , amit viszont kivétel nélkül mindenkinek ajánlok Pre-Intermediate szinttől. A TED jelen pillanatban a világ legnépszerűbb videó portála. Világszerte különféle témákból tartott előadások kerülnek ide fel. Kutatók, feltalálók, guruk, topmodellek, tanárok és orvosok mesélnek nekünk felfedezésekről, statisztikákról, személyes élményeikről vagy épp inspiráló történetekről. Tökéletes gyakorlás mert könnyebben követhető, mint egy párbeszéd, többféle akcentust is megismerhetsz és előadás lévén a tempó is barátságos. Mindegyik előadás feliratozható, és a szövege is megtalálható a videó alatt. 

Csak kezdőknek!

Nem mernél még sorozatokba, filmekbe vágni és a youtube is tele nehezen érthető videókkal? Végre itt egy fantasztikus videó gyűjtemény teljesen kezdőknek és újrakezdőknek. Ez a http://audioenglish.wordpress.com/. Video anyagok szöveggel együtt, játékos kérdésekkel megspékelve! Bár az oldal tartalmát nem frissítik rendszeresen, 2010-ig böngészhetsz az adatbázisban, sőt kategóriánként is tudsz keresni. Válaszd ki az érdeklődési köröd, és mehet is a gyakorlás!

Használj ki minden percet az angolozásra! Hajrá!:)

Mester Adrienn
Oktatásvezető, Buda

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

ONLINE SZINTFELMÉRŐ

Angol nyelvtanfolyam rugalmas órarenddel

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

Az angol szintfelmérő célja, hogy megmutassa szókincsbeli, szövegértési és nyelvtani készségeidet.

KITÖLTÖM >>