BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Angol nyelvtanulás 50 felett

Bizonyára sokan vannak úgy vele, hogy idősebb korban már a nyelvtanulás sem megy úgy, mint például a fiatalabbaknak. Részben emiatt is valószínű, hogy egyesek nem vágnak bele a nyelvtanulásba, holott valamilyen okból úgy érzik szükségük lenne rá életükben. Az angol nyelvtanulás azonban 50 felett sem jelenthet komoly nehézséget, ha időt és energiát fektetünk bele, mindezt ráadásul elszántsággal tesszük. Az alábbiakban ezt a témát boncolgatjuk részletesebben.

 

Nyelvtanulás korhatárok nélkül

Akik idegen nyelv tanításával foglalkoznak azok egyértelműen azon az állásponton vannak, hogy a nyelvtanulásnak nincsen korhatára. Gyakorlatilag a fiataloktól az idősekig bárki elkezdheti a tanulást.

Egy 2017-es felmérés szerint a 65 év feletti magyarok 37%-a beszél valamilyen idegen nyelvet, de még az 50-64 éves korosztályba tartozók 32%-a is képes anyanyelvétől eltérő nyelven kommunikálni.

Az idősebb korban történő nyelvtanulás segítésére az “Angol nyelvtanfolyam idősebbeknek” című cikkünkben osztunk meg pár tippet.

 

Nyelvtanulás időseknek a Behappy Nyelviskolánál

A Behappy Nyelviskolánál a kötetlen nyitva tartás és az egyéni tanrend mind az idősebb korosztály érdekeit is szolgálja. Így a nálunk tanulók bármikor betérhetnek és saját tempójukban haladhatnak a nyelvtanulás rögös útján képzett tanáraink segítségével.

Kollégáink a hétfőtől csütörtökig 9:00-19:00 között, pénteken 9:00-18:00 óra között, valamint szombaton 9:30-12:30 között várják a tanulni vágyókat.

 

Nyelvtanulás időskorban

Felmérések szerint egyre többen kezdenek bele a nyelvtanulásba akár 50-es vagy 60-as éveikben járva is. Ennek a pozitív tendenciának számos oka lehet, mely nagyban egyén függő, de a legtöbben az alábbi két ok miatt vágnak bele idősebb korban a nyelvtanulásba:

  • kivándorlás
  • nyaralás
  • kihívás

Időskori nyelvtanulás kivándorlás miatt

A hazai időskori nyelvoktatással is foglalkozó intézmények szerint az időskori nyelvtanulás legjellemzőbb oka, hogy a fiatalabb családtagok esetében egyre nagyobb mértékű a kivándorlás és külföldi családalapítás. Azonban ezt követően az itthon maradt idősebb családtagok részéről felmerül a kommunikáció igénye. A már csak idegen nyelven beszélő unokákkal és az új rokonokkal való kapcsolattartás kulcsa sokszor a nyelvtudás, a Skype-ozó nagyszülők körében ezért is nagyon népszerűek a nyelvtanfolyamok.

Amennyiben szeretnénk magunkat megérteni az új családtaggal akkor mindenképp szükség lesz nyelvtudásra.

 

Időskori nyelvtanulás nyaraláshoz

Emellett az is jó motiváció lehet, ha külföldi nyaralások során szeretnénk megértetni magunkat, akár a helyi lakossággal, eladókkal, vagy ha könnyebben szeretnénk tájékozódni. Erre a legalkalmasabb az angol nyelvtanulása, hiszen a legalapvetőbb kommunikációra szinte minden nyaralóhelyen képesek lehetünk vele.

Amennyiben tehát szeretnénk gördülékenyebbé tenni az üdülésünket, akkor érdemes belevágni a nyelvtanulásba.

 

Időskori nyelvtanulás kihívásból

A harmadik ok, ami miatt sokan belevágnak a nyelvtanulásba idősebb korban az az, hogy serkentőleg hat az agyra is. Ez annak köszönhető, hogy a hétköznapokban megszokottól eltérő gondolkodásmódot igényel, ami idősebb korban az agy „karbantartását” is segíti. Emellett a nyelvtanulás a memória teljesítményét is fokozza, ami idősebb korban hatványozottan fontos lehet mindenki számára.

 

Összegezve:

A nyelvtanulásra tehát számos okot találhatunk 50 év felett is. Ráadásul az új impulzusok agyunkra is jó hatást gyakorolhatnak, emiatt már önmagában is mindenképp érdemes belevágnunk az angol nyelvtanulásba 50 év felett is.

 

Ha bármilyen kérdése lenne, vagy szeretne gyorsan és hatékonyan tanulni, akkor várjuk sok szeretettel budapesti angol nyelviskolánkban!

Egy ingyenes angol szintfelmérőt is kitölthet, hogy azonnal képet kapjon az angol tudásáról.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>