BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Angol nyelvtan gyakorlása

Az angol nyelvtan sokan kuszábbnak tartják, mint a magyar nyelvtant, ezért sokaknak gondot okozhat a megfelelő szintű nyelvtani tudás elérése, amikor az angol nyelv elsajátítására törekszik. Szerencsére ma már számos módja van annak, hogy az angol nyelvtani készségünket fejleszthessük. Az alábbiakban ezekről az angol nyelvtan gyakorlását segítő módokról lesz szó.

 

Online nyelvtani gyakorlatok

A globalizálódott világban, a világháló segítségével immáron minden könnyedén elérhető. Ez hatványozottan igaz a tudásra is. Amennyiben kezdőként vetnénk bele magunkat a tanulásba, akkor érdemes olyan magyar nyelvű honlapokat, melyeken külön az aktuális tudásunkhoz igazított tananyagokat és teszteket találhatunk. Ezeken az oldalakon gyakorta tematikusan is csoportosítják a nyelvtani teszteket, vagyis, ha mi csak a folyamatos múlt idő nyelvtani szerkezetét szeretnénk elsajátítani, akkor erre is lehetőségünk van

A megfelelő nyelvtani szint eléréshez először mindenképp a megfelelő tananyagra lesz szükséged, erről rövidebb összefoglalót olvashatsz az “Angol nyelvtani szerkezetek” című bejegyzésben.

Haladóként szintén találhatunk ezeken az oldalakon kiváló gyakorló teszteket, de érdemes lehet egy-egy külföldi hasonló tematikájú oldalt is meglátogatnunk, ahol a feladatot és majd a megoldást is angolul van lehetőségünk értelmezni, így jobban fejleszthetjük olvasási készségünket is.

Rendhagyó tanulás

Sajnos a szókincs fejlesztése mellett időt kell szánnunk arra is, hogy az úgynevezett rendhagyó igéket megtanulhassuk. Ezek nélkül a tökéletes nyelvtani szint sem elérhető, ezért mindenképp szánjunk rá időt és energiát, hiszen az igeidők megfelelő használatához is szükségünk lesz rájuk.

A rendhagyó igék esetében két változattal találkozhatunk szavanként, melyek az egyszerű és a befejezett múlt idő esetében használhatunk. Az alábbiakban erre láthatunk pár példát, de a rendhagyó igék száma ennél jóval nagyobb, de mennyiségileg még bőven elsajátítható.

Főnévi igenév Egyszerű múlt alak Befejezett múlt alak Magyar jelentés
bet bet bet fogad
break broke broken eltör, eltörik
catch caught caught elkap, elfog
choose chose chosen választ, kiválaszt
drive drove driven vezet
eat ate eaten eszik
keep kept kept tart
sink sank sunk elsüllyed
spring sprang sprung ugrik, szökken
teach taught taught tanít
tear tore torn elszakít
tell told told megmond
think thought thought gondol

 

Nyelvtan órák profiktól

A didaktikus tanulási módok mellett, a legjobb opció hogy angol tanfolyamon személyre szabott menetrend szerint sajátítod el az angol nyelvtan csínját-bínját. A Behappy Nyelviskola felkészült tanárai várnak téged, akkor amikor neked a legalkalmasabb, hogy saját igényeid szerint közös erővel fejleszthessétek a tudásodat.

 

Nyelvtanulás a BeHappy Nyelviskolánál

A BeHappy Nyelviskola tanítási módszere ötvözi a különböző tanulási módokat, hogy ezáltal egy új és sokkal rugalmasabb módot nyújthassanak számodra.

Az önálló nyelvtanulás bár a saját tempódhoz igazodik, de közel sem olyan hatékony. A magántanár alkalmazása amellett, hogy költséges, a tanárhoz is igazodnod kell. A csoportos tanfolyam esetén pedig elvesznek az egyén igényei, ami így hamar elveheti a motivációt.

A BeHappy Nyelviskola módszere azonban ötvözi az önálló tanulás, magántanár, a csoportos nyelvtanulás minden pozitív elemét és elhagyja azok negatív oldalait.

 

Tanulj úgy ahogy te szeretnél a BeHappy Nyelviskolánál

Képzeld csak el, hogy aktív, használható angol nyelvtudásra tehetsz szert miközben:

  • saját időbeosztásod szerint jársz órára
  • a saját tempódban haladsz
  • kedves, segítőkész tanárok várnak bármikor
  • stressz, és félelem nélkül járhatsz órára

A BeHappy Nyelviskolánál ez nem csak álom. Itt bármikor beugorhatsz órára, amikor csak időd és kedved engedi. Nincsenek fix időpontok, Te döntöd el melyik napon, hány órakor szeretnéd továbbfejleszteni angol tudásodat.

 

Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor várunk sok szeretettel budapesti angol nyelviskolánkban!

Egy ingyenes angol szintfelmérőt is kitölthetsz, hogy azonnal képet kapj az angol tudásodról.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>