BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

Angol nyelv helyesírása

Az angol nyelv helyesírásának megfelelő szintű elsajátítása közel sem egyszerű feladat, de az idegen nyelvtanulás során semmi sem olyan könnyű, ha nem fektetünk bele időt és energiát. A helyesírásunk fejlesztéséhez is számos módszer van, melyeket alkalmazhatunk, ha azt szeretnénk, hogy fejlődjünk. Az alábbiakban erről ejtünk pár szót.

 

Nyelvtani szerkezetek elsajátítása

A jó helyesírás alappillére a megfelelő nyelvtani szerkezetek  elsajátítása, és készség szinten való használata. Ehhez igénybe vehetünk interneten fellelhető tananyagokat és teszteket, de talán a legjobb megoldás, ha angol tanfolyam keretei belül sajátítjuk el az összes ismert igeidőt, szórendet. Ezekről az „Angol nyelvtani szerkezetek” című bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.

Ezzel elérhetjük, hogy nyelvtani készségünk dinamikusan fejlődjön, ráadásul a oktató tanárok folyamatosan ügyelni fognak helyesírásunkra is és ha kell kijavítanak, mely szintén csak hasznunkra válhat.

 

Megszámlálható, megszámlálhatatlan főnevek

Az alapvető angol nyelvtudás elsajátításának alappillére lehet még a főnevek helyesírásának elsajátítása. A megszámlálható és nem megszámolható főnevek csoportosítása pontosan ebbe a kategóriába, így ebbe is fektessünk energiát.

 

Megszámlálható főnevek

Azokat a főneveket sorolhatjuk a megszámlálható főnevek csoportjába, amelyeket nehézségek nélkül meg tudunk (darabra) számolni. A legtöbb köznév szerencsére megszámlálható az angol nyelvben, tehát van egyes számuk és többes számuk is.

  • book-books – könyv-könyvek

A megszámlálható főnevek elé tehetünk határozatlan névelőt (a/an), számokat, az (a) few szót (jelentése kevés), illetve a these/those, some és any szavakat.

Nem megszámolható főnevek

Azokat a főneveket, amelyeket nem tudod mértékegység (liter, kiló, egy pohár, két üveg, stb.) használata nélkül megszámolni, a nem megszámlálható főnevek közé soroljuk. Ezek a főnevek általában anyagokra, anyagnevekre vonatkoznak, tehát olyan dolgokra, amiket nem tudunk különálló egységként megszámolni.

A nem megszámlálható főneveknek csak egy alakja van (pl. rice, water, cheese), nem lehet őket többes számba tenni, és nem használhatjuk velük a határozatlan névelőt (a/an) sem.

Használhatóak viszont a nem megszámlálható főnevekkel is a some, any, little, most of the, all of the, half the kifejezéseket.

Az alábbi kategóriába tartozó köznevek a nem megszámlálhatóak csoportjába tartoznak:

  • anyagnevek általában
  • textilféleségek
  • fémek
  • élelmiszerek
  • folyadékok
  • gázok
  • elvont fogalmak

 

Rendhagyó igék

Az angol nyelvben rengeteg rendhagyó nyelvtani elemmel találkozhatunk, melyek nem követnek semmilyen szabályszerűséget. Ezeket a legjobb ha önerőből elsajátítjuk és így biztosított lesz, hogy az igék múlt idejű alakját megfelelőképpen fogjuk tudni írásban is alkalmazni. A rendhagyó igékről az „Angol nyelvtan gyakorlása” című korábbi bejegyzésünkben olvashattál bővebben.

 

Szenvedő angol

A szenvedő szerkezet, vagy másik nevén passzív szerkezet szintén az angol nyelvtan és helyesírás egy olyan eleme, ami sok fejtörést okozhat az angol nyelv elsajátításában. Ennél a szerkezetnél a cselekvést akarjuk kihangsúlyozni, mert nem ismerjük, hogy ki végzi azt.

  • „The bike was stolen” – vagyis nem tudjuk ki lopta el, az biztos hogy a bicikli el lett lopva

Akkor is használunk azonban passzív szerkezetet, ha egyértelmű a cselekvést végző személye.

  • „Cars are repaired in the garage.” – Az autókat a műhelyben javítják (az autószerelők)

 

Ne adjuk fel

Az angol nyelvben a fentieken kívül sok olyan apróságra kell figyelnünk, melyek kihatással lehetnek helyesírásunkra is. Azonban a fejlődés kulcsa minden esetben a gyakorlás és folyamatos tanulás, melynek következményeként előbb-utóbb elérjük azt a szintet, melyen már nyelvtanunk és helyesírásunk is az általunk elképzelt szintet képviselheti.

Ehhez hathatós segítséget nyújthatnak a Behappy Nyelviskola tanárai, akik állnak minden kedves angol nyelv tanulására nyitott érdeklődő rendelkezésére.

 

Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor várunk sok szeretettel budapesti angol nyelviskolánkban!

Egy ingyenes angol szintfelmérőt is kitölthetsz, hogy azonnal képet kapj az angol tudásodról.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>