BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

A sikeres angol szóbeli titka

Ahhoz, hogy az angol szóbeli nyelvvizsgán magabiztosan érezd magad, nincs más lehetőség, mint a gyakorlás. A sok-sok angol szóbeli gyakorlás. Vannak készségek, amik más úton-módon is fejleszthetőek, ám akadnak kivételek. És a szóban megszólalás képessége kizárólag beszéddel alakítható. Ez mind rendben is van, de sokaknak az idegen nyelven való nyílt, szóban történő kommunikáció nehézséget okoz, sokan félnek megszólalni. Félnek, hogy valamit rosszul mondanak ezért már megpróbálni sem merik. Pedig hibázni szabad! Úgy tanulunk meg angolul beszélni, ha sokat gyakorlunk és nem félünk hibázni.

 Hogy minek köszönhető, hogy sokan nem merünk megszólalni angolul?

 Nos egyrészt negatív élmények, régi iskolai emlékek, vagy nem éppen inspiráló iskolai közegből származó sérülések stb. Másrészt egy természetes belső kontroll is megálljt parancsolhat, főleg ha valaki túlságosan is maximalista, hiszen ekkor mindaddig nem hajlandó megszólalni, amíg azt precízen, tökéletesen pontosan meg nem teheti. Márpedig a nyelvtanulás nem arról szól, hogy az első perctől kezdve minden tökéletes, nyelvtanilag hibátlan és felülmúlhatatlan, lévén akkor szükségtelenné válna az oktatás.

A kisebb-nagyobb hibák kiváló tanulópénznek minősülnek, amik idővel eltűnnek. A biztos alapok úgy szerezhetőek meg a nyelvtanulás terén, hogyha ezt a belső korlátot, félelmet sikerül magad mögött hagyni és ha mersz megszólalni.

Mi baj történhet, ha eleinte pont nem a legszebb ékes szólással fogalmazol?

Valójában semmi, s abban is biztos lehetsz, hogy a gyakorlati életben sem az az elsődleges, hogy vétettél-e hibát vagy sem. Természetesen a vizsgára való felkészülés során jó, ha a plafont tűzöd ki célul, és nem adod alább, de idegeskedésre semmi szükséged nincsen.

Az angol szóbeli gyerekjáték, ha magabiztosan állsz elébe!

Iskolánkban középfoktól anyanyelvi tanárok segítségével gyakorolhatod az angolt, mégpedig a kis csoportos kifejezetten kommunikácós óráinkon. Óráinkon életszerű gyakorlófeladatokon keresztül gyakorolhatod a már megtanultakat. A nyílt, barátságos  közeg lehetővé teszi a számodra, hogy szépen-lassan magad mögött hagyd a félelmeidet, ezzel szabad utat biztosítva az angol nyelvű beszélgetésnek.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

ONLINE SZINTFELMÉRŐ

Angol nyelvtanfolyam rugalmas órarenddel

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

Az angol szintfelmérő célja, hogy megmutassa szókincsbeli, szövegértési és nyelvtani készségeidet.

KITÖLTÖM >>