BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

A nyelvtanulás, mint olyan…

Tanfolyamszervezőként sokféle emberrel és történettel találkozunk. Teljesen változó, hogy ki miért, hogyan, mennyi ideig, milyen formában szeretne angolul tanulni, más és más a motiváció és a kitűzött cél. Számtalan – jó és rossz – élményt hallgatunk meg, egyszer panaszt, máskor lelkesedést, ennek megfelelően segítünk, biztatunk, de mindenekfelett reális képet adunk a nyelvtanulásról és a kitűzött cél eléréséről. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy itt és most, Európa szívében a nyelvtanulási igények és prioritások változnak, alakulnak, finomodnak és színesednek. Lássuk, hogyan…

young-smiling-peopleAz idegen nyelvek ismeretének jelentőségét aligha kell hosszasan bizonygatni. Kis ország, kis nép vagyunk, amelynek nyelvét határainkon túl nemigen ismerik és tanítják, tehát a nemzetközi színre való kilépésünk elengedhetetlen feltétele az idegennyelv-ismeret.

A kilencvenes évek eleje óta a széles közvélemény tudatosította magában, hogy különböző történelmi, társadalmi, oktatási és egyéb okok miatt a magyarok az utolsó helyen állnak az európai államok között az idegennyelv-tudás területén. Szinte már unalomig ismert az a tény is, hogy a lakosság nyelvismeretének alacsony szintje hátrányt jelent az országnak és az Európában mozgó, tanuló, dolgozó fiatalok és felnőttek számára egyaránt. Magyarország az Európai Unióhoz történő csatlakozásával tagjává vált egy színes kulturális, etnikai és nyelvi közösségnek.

Kevésbé közismert viszont, hogy az utóbbi évtizedben volt olyan időszak, amikor a fejlődés volt a jellemző és jelentős sikereket könyvelhetünk el a magyarok nyelvismeretének alakulásában! Sajnos hozzá kell tenni, hogy volt olyan év, amikor megtorpanás, sőt, visszaesés tapasztalható… Mindent összevetve az elmúlt másfél évtizedben az idegen nyelven beszélők aránya emelkedett.

Pedig a magyarok számára mind történelmi, mind nyelvi okokból nem könnyű feladat a nyelvtanulás. Elsősorban azért, mert Magyarország a népesség etnikai, kulturális összetételét, és főképpen nyelvhasználatát tekintve rendkívül homogén ország – a soknyelvű, multikulturális Európai Unióban hazánkra alapvetően az egynyelvűség jellemző. Ennek ellenére a magyarok többsége elkötelezett az EU legfontosabb nyelvpolitikai prioritása, a többnyelvűség eszménye mellett.

Az uniós polgárok 72%-a ért egyet azzal, hogy az EU-ban mindenkinek képesnek kell lenni arra, hogy az anyanyelvén kívül tudjon még két idegen nyelven beszélni. Az európaiak kétharmada (67%) az angolt tartja a számára leghasznosabb két idegen nyelv egyikének. A leggyakrabban hasznosként említett egyéb nyelvek: a német, a francia, a spanyol és a kínai.

Más nyelvek tanulása, a más nyelveken történő kommunikáció mindenkit arra bátorít, hogy nyitottabb legyen más emberek és azok kultúrája, művészete, szemlélete iránt. A mai világban egyszerűen elkerülhetetlen, hogy több nyelven beszéljünk!

 

Pesti Viktória
Oktatásszervező
Pest

Forrás: oki.hu, ofi.hu és europa.eu (eurobarometer)

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

ONLINE SZINTFELMÉRŐ

Angol nyelvtanfolyam rugalmas órarenddel

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

Az angol szintfelmérő célja, hogy megmutassa szókincsbeli, szövegértési és nyelvtani készségeidet.

KITÖLTÖM >>