BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

6 tipp az angol ragozáshoz

Az angol nyelvtan egyeseknek gyerekjáték, míg mások csak vért izzadva képesek elsajátítani a kívánt szintet. A fejlődés kulcsa természetesen minden esetben a befektetett idő és energia, de emellett még pár tényező könnyedén befolyásolhatja a haladást. A megfelelően széles szókincs mellett a ragozási szabályok ismerete is elengedhetetlen az angol elsajátításához. Éppen ezért az alábbiakban megosztunk 6 tippet az angol ragozás könnyebb tanulásához.

 

1, Fejlesszük magunkat

Ahogy a szókincs esetében, úgy a ragozás terén is a legfontosabb, hogy sohase elégedjünk meg azzal, ahol éppen állunk tudásszintjén. Az újabb és újabb igeidők és nyelvtani módok a ragozás terén is nyithatnak meg új kapukat számunkra.

 

2, Figyeljünk a szabályokra

Az alapszabályok elsajátítása után jöhetnek a bonyolultabb ragozási elemek. Amikor teljesen a nulláról igyekszünk elsajátítani az angol nyelv fortélyait, akkor kezdetben még az egyszerű alanyi és tárgyas ragozású igék is rettentően hathatnak.  Ahogy lépésről lépésre haladunk úgy lesz minden szabály egyre logikusabb és kézenfekvőbb. Azonban sohase bízzuk el magunkat, mindig magabiztosan, de odafigyelve műveljük az angol nyelvet.

Egyéb helyesírási szabályokról az “Angol nyelv helyesírása” című cikkben olvasható részletesebben. 

 

3, Rendhagyók elsajátítása

A szabályok sokat segíthetnek a logikus ragozás elsajátításában. Azonban balszerencsénkre az angolban jó néhány olyan kifejezéssel találkozhatunk, melyek ragozásában semmilyen logika sem ismerhető fel számunkra. Ezeket az úgynevezett rendhagyó igék táborába sorolhatjuk. Összességében bár nincs túl sok közülük, de a hétköznapi nyelvben, melyet például egy nyelvvizsgázó is szeretne elsajátítani relatíve gyakran összefuthatunk velük. Ezért ezek elsajátítását nem úszhatjuk meg, ha valóban szeretnénk egy kommunikációképes szintet elérni.

4, Folyamatos gyakorlás

Ahhoz, hogy a bemagolt rendhagyók, a megtanult szabályok mind-mind folyamatosan tudástárunkat képezzék a folyamatos gyakorlás elengedhetetlen. Egy szabály, vagy igeidő gyors megtanulása mit sem ér, ha ezt követően nem gyakoroljuk újra, meg újra. Amennyiben pedig nem sikerül ösztönös szinten megtanulnunk az adott ragozási struktúrát, akkor könnyedén válhat kommunikációnk akadozóvá, akár szóban, akár írásban is.

 

5, Szinten tartás

Amennyiben úgy érezzük, hogy elértük a kívánt célt és megfelelő szinten képesek vagyunk kommunikálni és nyelvtani formulákat alkotni, akkor se dőljünk hátra. Ugyanis a gyakorlás hiánya miatt, az elsajátított tananyag könnyen az enyészeté válhat. Ez esetben pedig könnyen az újrakezdők sorsára juthatunk, amit senki sem szívesen élne át.

 

6, Ragozás szóban

A ragozás elsajátítására nem csak az írásos formában történő gyakorlás lehet kulcs, hanem a szóban való kommunikáció is. Főképp igaz lehet ez a rendhagyó igék esetében, ahol egy-egy alak annyira kirí a megszokott kiejtésből, hogy szóban könnyebb lehet elsajátítanunk. Ilyen például a: keep – kept – kept.

 

Összegezve:

A ragozás megfelelő elsajátítása esetén sincs tehát új a Nap alatt. A folyamatos és könnyed tanuláshoz az állandóság és odafigyelés lehet a kulcs. Ezen felül az adott szabályokat mindenki úgy sajátíthatja el, ahogy neki csak tetszik.

 

Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy szeretnél gyorsan és hatékonyan tanulni, akkor várunk sok szeretettel budapesti angol nyelviskolánkban!

Egy ingyenes angol szintfelmérőt is kitölthetsz, hogy azonnal képet kapj az angol tudásodról.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>