BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre    |    BeHappy Buda: Mammuttól 1 percre

be:)HAPPY

5 tipp az angol kiejtés gyakorlására

Az angolnál, akár csak minden más idegen nyelv esetén az egyik legnehezebben elsajátítható dolog a megfelelő kiejtés elérése. Ehhez rengetegen rengetegféleképpen tudnak hozzáállni, valakinek ösztönösen jön a tökéletes kiejtés, míg másoknak csak sok gyakorlással sikerül mindezt elérnie. Emellett persze jó pár esetben szükséges bemagolnunk egy-egy szó kiejtését. Az alábbiakban megosztunk X tippet az angol kiejtés gyakorlására.

  1. Angol kiejtés folyamatos tanulása

Az idegen nyelvek elsajátításánál a legfontosabb az állandó tanulás. Ez a kiejtés terén épp ugyanolyan fontos, mint a nyelvtan során. Az angol kifejezések egy részénél nem kerülhető el a „bemagolás”, vagyis hogy konkrétan megtanuljuk az adott szó ejtését.

Ilyen kifejezések például:

  • sziget: island – ejtsd: ájlend

  • read múlt idejű alakjai – ejtsd: ríd (jelen idő), red (múlt idő)

Ezeken felül még rengeteg ilyen és hasonló látszólag mindenfajta logikát nélkülöző kifejezéssel találkozhatunk az angol nyelvben.

  1. Angol kiejtés fejlesztése

A kiejtés fejlesztésére a legjobb mód, ha anyanyelvi szinten kommunikáló emberektől hallhatjuk a mindennapi beszédben is alkalmazott formulákat. Erre remek lehetőséget biztosít, ha külön csak beszédórákra járunk. Ilyenkor nem csak hallhatjuk, de a beszélgetés során mi magunk is fejleszthetjük kiejtésünket. Mi több, ilyenkor rögtön orvosolhatóak azok a kiejtésbeli problémák, amiket mi magunk esetleg nem veszünk észre beszédünk közben.

  1. Angol kiejtés lassan, érthetően

A legfontosabb, hogy még ha elég magabiztosnak is érezzük magunkat, akkor is igyekezzünk lassan és tagoltan beszélni. Sokak esetében a rosszul megtanult hangsúlyok, hangvételek a gyors beszéd közben könnyebben rögzülnek. A legjobb ha átgondoltan, akár a mondat közbeni levegővételekkel is tagolva szóról-szóra formáljuk meg a mondatainkat.

 

Ingyenes angol szintfelmérő! Teszteld a tudásodat ingyen!

 

5-tipp-angol-kiejtes-gyakorlasahoz

  1. Gondolkodjunk előre!

Akár csak az életben oly sok mindenben, az angol kiejtésnél is gondolkodjunk előre amennyire csak tudunk. Kiejtés előtt egy tizedmásodpercig gondolkodjunk el azon, milyen lesz az általunk nehezebbnek vélt szó hangzása, hangsúlya.

  1. Hallgassuk saját kiejtésünket

Senki sem szereti hallgatni saját hangját, de az angol kiejtés fejlesztéséhez az egyik legjobb mód, ha rögzítjük saját beszédünket és azt visszahallgatva igyekszünk kiszűrni mi az amit utólag érezhetően helytelenül ejtünk.

Az angol kiejtés fejlesztése messziről sem egy könnyű feladat, főképp akkor ha a már rosszul rögzült elemek kijavítása a cél, de kitartással és a fenti néhány tanács kipróbálásával ez is könnyebben elérhető.

Ha bármilyen kérdésed van, akkor várunk sok szeretettel budapesti angol nyelviskolánkban!

Egy ingyenes angol szintfelmérőt is kitölthetsz, hogy azonnal képet kapj az angol tudásodról.

GYERE BE HOZZÁNK!

Angoltanár részmunkaidőben

Jó hangulat, profi tanárok, állandó sikerélmény.

Jelentkezz egy kötetlen szintfelmérő beszélgetésre, és ismerd meg módszerünket:

JELENTKEZEM >>

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Budai nyelviskola

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Mobil: 0670/420-3282
infobuda@behappynyelviskola.hu

Pesti nyelviskola

V. Kossuth Lajos u. 13. félemelet 1.
A Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre
Tel: 1266-4823
Mobil: 0670/941-2014
info@behappynyelviskola.hu

TOVÁBB >>

Tudd meg, hol tartasz, és mi kell ahhoz, hogy el tudd érni a célod.

KITÖLTÖM >>