be:)HAPPY

Angol nyelv helyesírása

Közzétéve 2019. november 27. 11:26-kor ebben a kategóriában:

Az angol nyelv helyesírásának megfelelő szintű elsajátítása közel sem egyszerű feladat, de az idegen nyelvtanulás során semmi sem olyan könnyű, ha nem fektetünk bele időt és energiát. A helyesírásunk fejlesztéséhez is számos módszer van, melyeket alkalmazhatunk, ha azt szeretnénk, hogy fejlődjünk. Az alábbiakban erről ejtünk pár szót.
(tovább…)

Angol nyelvtan gyakorlása

Közzétéve 2019. november 25. 10:58-kor ebben a kategóriában:

Az angol nyelvtan sokan kuszábbnak tartják, mint a magyar nyelvtant, ezért sokaknak gondot okozhat a megfelelő szintű nyelvtani tudás elérése, amikor az angol nyelv elsajátítására törekszik. Szerencsére ma már számos módja van annak, hogy az angol nyelvtani készségünket fejleszthessük. Az alábbiakban ezekről az angol nyelvtan gyakorlását segítő módokról lesz szó.
(tovább…)

Angol nyelvtani szerkezetek

Közzétéve 2019. november 22. 10:48-kor ebben a kategóriában:

Az angol nyelvtan elsajátítása egyeseknek könnyedén megy, míg mások csak kínkeservesen tudják elsajátítani azokat a nyelvtani formulákat, melyeket a hétköznapi beszédben használhatunk. Amennyiben angol nyelvtanulásra adjuk fejünket, akkor az egyes szerkezetek elsajátítása fokozatosan lépésről-lépésre történhet, amíg el nem éred az adott nyelvtani szinthez szükséges tudást.
(tovább…)

Angol szavak fonetikus írása

Közzétéve 2019. november 19. 10:54-kor ebben a kategóriában:

A mai globális világban elengedhetetlen, hogy egy, vagy akár több idegen nyelvet is elsajátítsunk életünk során. A világon az egyik legelterjedtebb nyelv az angol, így nem meglepő, hogy hazánkban is ez az egyik legelterjedtebb az idegen nyelv oktatásban. Az angol nyelvben a kiejtés nagyon fontos, főképp ha szeretnénk esetleg külföldön beilleszkedni a társadalomba. Pontos nyelvtani formulákat használva és szép, jól érthető kiejtéssel beszélve, könnyebben befogadnak, ezáltal magabiztosabbá válunk. Ehhez, vagyis az írás és kiejtés közötti kapcsolathoz az angol szavak fonetikus írása a kulcs. Ezt elsajátítva a tanulás is könnyebbé válhat.
(tovább…)

5 tipp az angol kiejtés gyakorlására

Közzétéve 2019. november 15. 20:43-kor ebben a kategóriában:

Az angolnál, akár csak minden más idegen nyelv esetén az egyik legnehezebben elsajátítható dolog a megfelelő kiejtés elérése. Ehhez rengetegen rengetegféleképpen tudnak hozzáállni, valakinek ösztönösen jön a tökéletes kiejtés, míg másoknak csak sok gyakorlással sikerül mindezt elérnie. Emellett persze jó pár esetben szükséges bemagolnunk egy-egy szó kiejtését. Az alábbiakban megosztunk X tippet az angol kiejtés gyakorlására.

(tovább…)