be:)HAPPY

Angol kezdő nyelvtanfolyam, ahol te vagy a középpontban

Közzétéve 2016. március 31. 13:29-kor ebben a kategóriában:

Ha úgy érzed, idegen nyelvek nélkül elvesztél a nagyvilágban, közel jársz a valósághoz. Legalább egy idegen nyelv ismerete nélkül, ma már semmire sem mész és mivel az angol a legelterjedtebb és leginkább használt idegen nyelv a világon, neked is jól jöhet egy angol kezdő nyelvtanfolyam.

Persze, ha már vannak tapasztalataid különféle nyelviskolákkal, nyelvtanulási módszerekkel és azok nem túl örömteliek, aggódhatsz amiatt, hogy mi újat nyújthat számodra, egy általunk kínált angol kezdő nyelvtanfolyam. Sokan járnak úgy, hogy elkezdenek angolul tanulni, aztán a szabadidő hiánya, a gyakori tanárcsere, a rugalmatlan tanterv és számos más ok miatt kevesebb tudással hagyják abba, mint amennyivel elkezdték. Ha esetleg te is ebbe a csoportba tartozol, nincs miért aggódnod.

Nálunk a kezdő angol nyelvtanfolyam, ahogyan az összes többi is, a te igényeidhez igazodik. Időbeosztásunk azoknak lett kitalálva, akik kevés szabadidővel rendelkeznek, ezért nálunk reggeltől késő estig bármikor jöhetsz. A tanfolyami haladás rugalmas, a tanulásba bármikor bekapcsolódhatsz, hisz a te személyes igényeid szerint állítjuk össze haladási programod. Nálunk az angol kezdő nyelvtanfolyam szó szerint értendő. Módszerünkkel senki sem marad le, hisz a tanulás folyamatába ott kapcsolódhatsz vissza, ahol éppen abbahagytad, nem kell másokhoz alkalmazkodnod. Azt szokták mondani, a puding próbája az evés. Látogass meg minket, hogy bebizonyíthassuk, az angol nyelv tanulása már az alapoktól is lehet könnyed, stressz mentes és örömteli folyamat, aminek a végén valós nyelvtudással büszkélkedhetsz majd.

Hatékony szótanulási tippek

Közzétéve 2016. március 31. 11:05-kor ebben a kategóriában:

nube1png[1]Mi, itt a BeHappy-ben, azt szoktuk mondani, hogy mindent elmagyarázunk, megértetünk, begyakoroltatunk veletek; viszont a szavak tanulása az, amit helyettetek nem tudunk megcsinálni. Legalábbis ez idáig még nem fejlesztettük ki a technológiát!;)

De abban segítünk, hogyan tanulj szavakat a leghatékonyabban, hogy kiterjedt, aktív szókincscsel rendelkezz!

1.Olvass sokat!

A szó tanulásában sokat segítenek az olvasás és hallott szövegértés gyakorlatok, amikor is megfigyelheted a szövegkörnyezetet, hogyan illeszkedik a mondatba. Ez segít abban is, hogy nagyjából kitaláld a jelentést, első dolgod tehát sosem a szótárhoz nyúlni! Élvezd az olvasást, értsd meg a szöveget és húzd alá az ismeretlen szavakat. Majd csak az olvasás befejezte után láss neki a szótárazásnak!

2. Építsd mondatba!

Egy dolog tudni a szó jelentését, és egy másik használni is a szót! Hogy ne maradjon a passzív szókincsed része (azok a szavak, melyeknek tudod a jelentését, de nem használod őket), alkoss mondatokat az újonnan tanult szóval!

3. Keress rá szinonimákat!

Ha tanulsz egy új szót, keresd meg megfelelőit jelenlegi szókincsedben, így teheted ezt is még aktívabbá.

4. Játssz a szavakkal!

Ragadj meg minden alkalmat az interneten is! Iratkozz fel ingyenes gyakorló feladatokra, vegyél részt angol nyelvű játékokban, vagy próbálj ki szótanuló programokat.

https://dev.behappynyelviskola.hu/gyakorolj-velunk

5. Nézz feliratos filmeket!

Hallod is és látod is, duplán jó!:) Nézz sorozatot, filmet, kapcsold be a BBC-t vagy a CNN-t és olvasd hozzá a szalagcímeket, feliratokat. Nagyon sokat fog segíteni!

6. Tanuld témák szerint!

Ha témakörök szerint fejleszted szókincsed, jobban megmaradnak a szavak, ez a tapasztalat. Ahelyett, hogy felcsapod a szótárat az ’a’ betűnél, írd össze adott téma alapján, ami szó csak eszedbe jut, és keresd meg a jelentésüket.

7. Módszer 1. : Kapcsos módszer

A tanult új szót kapcsold valamihez, így lesz még egy emléked róla, ami tuti nem engedi elfeledni. Találj ki történetet, vagy a kezdőbetűjét használd fel, esetleg ha hasonlít valamelyik magyar szóhoz, az is segít.

8. Módszer 2. : Szókártyák

Gyárts szókártyákat, amiket szabadidőben mindig elővehetsz és tanulhatod a szavakat. Egyik oldalra magyarul, másik oldalra angolul írd fel.

9. Módszer 3. : Címkézd fel!

Ez kezdő szinten működik főleg. Ragasztgass post it-eket és írd rá az adott tárgy angol nevét. Egy ideig vicces látvány lesz a lakás, de hamar hozzászoksz!:)

 

 

 

Kezdő angol nyelvlecke mindenkinek

Közzétéve 2016. március 9. 13:16-kor ebben a kategóriában:

Soha nem tanultál még angolul, vagy úgy érzed, hogy az évek alatt az inaktivitás miatt teljesen elfelejtetted a régen tanultakat?

Nem kell aggódnod. A kezdő angol nyelvlecke segíthet abban, hogy ismét előhozd elfelejtett tudásodat, vagy megismerkedj az angol nyelvvel életedben először. Nyelviskolánkban bárki tanulhat nyelvi szinttől függetlenül. Munkatársaink szakmai hozzáértéssel és komoly erőfeszítésekkel dolgoznak azért, hogy a nyelviskolánk tanulói igazi sikereket érhessenek el. A kezdő angol nyelvlecke az első lépés abban, hogy te is sikeres nyelvvizsgát tehess a tanfolyam végeztével. Életkorra, nemre való tekintet nélkül bárkit szívesen látunk iskolánkban. Mi nem csupán egy intézmény vagyunk, hanem egy olyan lelkes közösség, ahova egy fárasztó munkanap után is betérhetsz angolul tanulni, hiszen tudod, hogy barátságos a légkör és a tanárok is.

Tanári csapatunk hozzáértő, pozitív, energikus tanárokból áll, akik azon dolgoznak hogy mindenkiből a legjobbat hozzák ki és motiváljanak a célod elérésében., hogy a kezdő angol nyelvlecke után gyorsan haladj a magasabb szintek felé. A tanárok munkájának összehangolását, és szakmai felügyeletét mindig a oktatásvezetőnk  látja el, aki segít minden felmerülő kérdésedben és figyelemmel követi haladásod is. Tanfolyamszervezőink végzik az előzetes szintfelmérést és a képzéssel kapcsolatos tanácsadást is, recepciósaink pedig minden más ügyben bármikor rendelkezésedre állnak, ha kérdésed van.

Az angol szintfelmérővel megmutathatod tudásod

Közzétéve 2016. március 7. 16:23-kor ebben a kategóriában:

A megfelelő angol tudás manapság mindenkinek szükséges, aki jó munkahelyi pozícióban szeretne elhelyezkedni. Ez azért is kiemelten fontos, mert a külföldi munkáknál szükség van nyelvtudásra azért, hogy megértesd magad és megérts másokat.

Kíváncsi vagy, hogy milyen szinten vagy most angolból és mennyi idő szükséges, hogy elérd a célod?

Az angol szintfelmérő az első lépés, ha szeretnéd nyelvi képességeidet a következő szintre vinni. Ezzel a szintfelmérővel megmutathatod nekünk, hogy milyen szinten vagy, mi pedig nyelviskolánkban ennek megfelelően tudjuk majd összeállítani a szintednek megfelelő haladási programot számodra. Az angol szintfelmérő segítségével oktatásszervezőink segítenek kiválasztani a számodra megfelelő tanfolyami csomagot.

Nekünk valóban az a fontos, hogy a Te céljaidat, képességeidet, és tempódat figyelembe vezessünk az úton a nyelvvizsgáig. Akkor is szeretettel várunk, ha nem ez a célod. Ha csak társalgási szintre szeretnéd fejleszteni képességeidet, abban is segíthetünk. Azt szeretnénk, ha tudással felvértezve, elégedetten távoznál a tanulás végeztével, valamint, hogy azt az angol szintfelmérőt, amit az elején nem tudtál tökéletesre megírni, a végén már a kisujjadból ki tudd rázni. A mai elfoglalt világban segíteni tudunk a beosztásban is, hiszen Te alakíthatod az órarended, Te döntöd el a haladási tempód és akkor tudsz jönni hozzánk angolozni, amikor az a legmegfelelőbb számodra.

Várunk ingyenes angol szintfelmérővel egybekötött tájékoztatásra!

Nyelvvizsga tesztek

Közzétéve 2016. március 3. 09:22-kor ebben a kategóriában:

Az angol tanulásra manapság mindenkinek szüksége van, hiszen egy jó angol tudással sokkal több lehetőség áll előtted, mint ha csak egy nyelvet beszélnél. A sikeres angol nyelvvizsga kulcsa, hogy minél többet csinálj a különböző nyelvvizsga tesztek hadaiból.

Ezek a nyelvvizsga tesztek hatékonyan felkészítenek a megmérettetésre, amellyel a vizsgán találkozol majd. Iskolánk nyelvvizsga felkészítő keretein belül segít  abban, hogy a  nyelvvizsga teszteket hogyan is érdemes , milyen technikákkal lehet a leggyorsabban és a leghatékonyabban megoldani.

A mi célunk az, hogy mindenkinek segítsünk megtanulni jól angolul, aki minket választ. Nyelvvizsga tesztjeink pedig ebben segítenek. Vidám, közvetlen, barátságos légkörben várunk  angol  nyelvet tanulni. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóinknak és érdeklődőinknek személyes odafigyelést tudjunk biztosítani, ezért a beiratkozásnál mindig szeretnénk megismerni az angollal kapcsolatos céljaidat, terveidet, hiszen így megfelelően tudunk segíteni az angollal kapcsolatos céljaid elérésében.

Mivel nyelviskolánkban nem csoportban, hanem egyéni tempóban lehet tanulni, a beiratkozáskor egy szintfelmérővel bizonyosodunk meg arról, hogy milyen tudással rendelkezel jelenleg és ezután ennek megfelelően tudunk személyre szóló segítséget nyújtani, illetve sikeres próba nyelvvizsga írása után  indulhat a felkészítő ahol hozzáértő nyelvvizsga felelősünk segítségével gyakoroljátok a  nyelvvizsga teszteket. Az angol nyelvvizsga felkészítő tanfolyam során nyelvvizsga felelősünk minden tanuló haladását figyelemmel kíséri, segíti.